Spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja piškote. Z uporabo strani se strinjate z uporabo piškotov.

Pravno Obvestilo

POGOJI IN PRAVILA UPORABE

Spletno je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem naslovu www.nold.si (v nadaljevanju: »nold.si«). Prosimo, da pred uporabo Spletnega mesta pazljivo preberete pogoje in pravila uporabe. Če se s pravili in pogoji uporabe ne strinjate in jih ne sprejemate, je uporaba Spletnega mesta prepovedana.

Lastnik Spletnega mesta je Cil d.o.o. (v nadaljevanju: CIL), ki «nold.si« tudi upravlja. CILsi pridržuje pravico do spreminjanja ali posodabljanja pravil in pogojev uporabe Spletnega mesta brez predhodnega obvestila.


Uporaba Spletnega mesta

Vse pravice v zvezi z vsebino v kakršnikoli obliki, objavljeno na Www.nold.si, so pridržane. Uporabniki spletnega mesta nold.si lahko vsebine na Www.nold.si uporabljajo izključno za osebne in nekomercialne namene, kjer morajo ohraniti vsa opozorila o avtorskih pravicah, obvestila o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Vsebina Spletnega mesta je zaščitena z avtorskimi pravicami lastnika Spletnega mesta. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prenašanje, prikazovanje, izvajanje, reproduciranje, objavljanje, licenciranje, predelovanje, posredovanje, prodaja ali kakršnakoli druga oblika uporabe katerekoli informacije, besedila, posnetka, ikone, dokumenta, fotografije ali druge vsebine, ki so dostopne na Www.nold.si.


Omejitev odgovornosti
CIL ne odgovarja za uporabo Spletnega mesta in za morebitne škodljive posledice, povzročene z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Vsebine Spletnega mesta so zgolj informativne narave in niso zavezujoče. «nold.si« uporabljate na lastno odgovornost. CIL se bo trudil zagotavljati kar najvišjo stopnjo pravilnosti in popolnosti objavljenih informacij in vsebin, vendar ne zagotavlja, da so informacije in vsebine vedno popolne, pravilne, ažurne in brez napak. CIL lahko kadarkoli brez obveznosti do obveščanja uporabnikov Spletnega mesta spreminja informacije in vsebine objavljene na Www.nold.si in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb. Niti CIL, niti druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri izdelavi Spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletnega mesta, ne more biti odgovorna za morebitne posledice, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe Spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe le-tega, zlasti ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi nastala iz uporabe Spletnega mesta. CIL ne zagotavlja, da bo «nold.si« vedno delovalo pravilno, da strežniki na katerih se nahaja«nold.si« in z njim povezani strežniki in preostala oprema, ne bodo okuženi z virusi ali drugimi škodljivimi elementi.


Varstvo osebnih podatkov in zasebnost
Za uporabo nekaterih storitev Spletnega mesta morate opraviti postopek registracije, pri katerem boste morali posredovati vse zahtevane podatke za odprtje uporabniškega računa. Pri tem je obvezno, da so vsi zahtevani podatki popolni in pravilni. V času trajanja uporabe teh storitev morate skrbeti za pravilnost in ažurnost teh podatkov. CIL se obvezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljal tako v skladu z veljavno zakonodajo kot tudi v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti.

S tem ko odprete uporabniški račun se zavežete, da ste odgovorni za vse aktivnosti opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa. V primeru nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega računa ali utemeljenem sumu, da je do tovrstne uporabe prišlo, nas morate o tem nemudoma obvestiti. CIL ni odgovoren za kakršnokoli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega uporabniškega računa.

Ko ste enkrat registrirani, ne morete zahtevati, da se vaš uporabniški račun ali vaši prispevki izbrišejo, vendar pa se vam primeru nespoštovanja pogojev in pravil uporabe Spletnega mesta uporabniški račun lahko deaktivira, s čimer vam je nadaljnje sodelovanje onemogočeno. Za sodelovanje na Www.nold.si se odločate prostovoljno. Za svoja dejanja osebno (tudi kazensko) odgovarjate. V primeru, da imate utemeljen razlog za izbris določenega sporočila, nam svojo zahtevo sporočite na e-mail naslov tom@nold.si

Zavezujete se, da ne boste na noben način ogrožali delovanja Spletnega mesta, kar vključuje poskus obremenjevanja, poškodovanja ali uničenja strežnikov, na katerih «nold.si« deluje. Prav tako se zavezujete, da na noben način ne boste poskušali pridobiti dostopa do računov drugih uporabnikov.


Uporabniške vsebine

»nold.si« registriranim uporabnikom omogoča objavljanje komentarjev na nekatere objave oziroma zapise na Www.nold.si. CIL ne odgovarja za uporabniške vsebine, objavljene na Www.nold.si. Uporabniške vsebine so last uporabnikov in zanje tudi odgovarjajo. CIL vseh uporabniških vsebin ne pregleduje in ne more pregledovati in ni odgovoren za njihovo vsebino, vendar si kljub temu pridržuje pravico, da briše, premika ali ureja sporočila, ki jih po lastni presoji smatra za žaljiva ali opolzka in za katere smatra, da kršijo avtorsko zakonodajo ali so drugače nesprejemljiva. CIL si pridržuje pravico, da vam brez predhodnega obvestila zavrne dostop do uporabniških strani na Www.nold.si za določen ali nedoločen čas.

Prepovedana je objava kakršnihkoli opravljivih, opolzkih, pornografskih, žaljivih ali kako drugače nelegalnih vsebin. S svojimi komentarji ne grozite ali žalite drugih uporabnikov, ne uporabljajte opolzkega jezika ali namerno motite razprave s ponavljajočimi sporočili, sporočili brez pomena ali spam sporočili. Kakršenkoli sovražni govor je osnova za takojšnjo in stalno deaktivacijo vašega uporabniškega računa. Uporabnik se zavezuje, da bo o morebitnih nepravilnostih obvestil lastnika strani. Zaželeno je upoštevanje pravil slovnice, ki pa ni strikten pogoj, dokler so sporočila razumljiva. Uporaba velikih tiskanih črk je z izjemo določene besede ali stavka, prepovedana. Sporočila, ki ne bodo dosegala osnovne ravni razumljivosti oziroma bodo napisana izključno z velikimi tiskanimi črkami, bodo izbrisana.

Bodite previdni pri objavi osebnih podatkov na Www.nold.si. CIL ne odgovarja za nadzor in odobritev objav, zaradi česar tudi ne prevzema odgovornosti za kakršnekoli posledice, ki bi lahko nastale oz. so nastale zaradi objave osebnih podatkov na straneh Spletnega mesta.


Povezave do drugih spletnih mest

»nold.si« lahko vsebuje povezave na spletne strani, ki jih upravljajo tretje osebe. CIL ne odgovarja za vsebino in pravilnost informacij, ki se nahajajo na omenjenih spletnih povezavah, vključno z vsemi povezavami na njih ali za spremembe na njih. Zunanje spletne povezave, ki se nahajajo na Www.nold.si, uporabljate na lastno odgovornost.


Z uporabo Spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in pravila uporabe in da se z njimi v celoti strinja.